prof-1.jpg

Miten ekonomi päätyy hääkuvaajaksi? Luonnollisesti harrastuksen kautta. Kaikki sai alkunsa ystäväni häistä, jolloin olin itse asiassa samana päivänä veljeni avustuksella ostanut ensimmäisen "kunnollisen" kamerani. Kyseisissä häissä ja sen kesän myötä tuli kamerasta käden jatke ja kuvia tuli napsittua milloin mistäkin. Kesätapahtumat, ystävien lapset, maisemat, katukuvaus...kukaan ei ollut turvassa! 

Kesän edetessä julkaisin setin kuvia Turku Pride tapahtumasta, ja piakkoin puhelimeni pirisi tulevaa ennakoiden... Toisessa päässä oli hyvä ystäväni, joka päätyi pitämään puolen tunnin madonluvut siitä, miten "sun täytyis nyt alkaa tekemään tuolla valokuvauksella jotain, kun kerran selkeästi jonkinlaista silmää on!". Sen puhelun myötä tuli rekisteröityä oma y-tunnus, avattua nettisivut ja tehtyä harrastuksesta työ. Niistä ajoista on paljon opittu, tutustuttu toinen toistaan mahtavampiin ihmisiin ja päästyä kuvaamaan varsin mielenkiintoisiin paikkoihin!

Mutta ketä sitten olen? Olen Antti, valokuvaaja, pikkuveli, perheeni kuopus, tuleva KTM sekä ihminen joka haluaa pitää tilanteet rentoina ja hauskoina niin vapaa-ajalla kuin kuvaustenkin parissa. Vapaa-ajalla tulee kuvausten lisäksi harrastettua paljon maantiepyöräilyä (kyllä, painelen ympäri Varsinais-Suomea ihoa myötäilevässä spandex-puvussa!), valmennettua kilpa-aerobiccia, leikkittyä ystäväni lasten kanssa ja oltua koiravahtina 56 kiloiselle koiralle, joka luulee olevansa sylikoira.

Valokuvaukselllisesti olen itse kantapään kautta oppinut, mutta olen hyvin kiitollinen siitä miten pääsin ystävystymään omien esikuvieni kanssa ja ammentamaan heiltä oppeja! Näitä oppeja tuli ammennettua vielä lisää Bujaka Photo Campilla 2016 kesällä. Pakko myöntää, että oma kuvaustyylini kehittyi siellä melko paljon, joka toivon mukaan siirtyy myös siihen tunnelmaan, joka kuvissani välittyy katsojalle. Koskaan sitä ei ole kuvaajana (tai missään muussakaan) valmis ja itseään tulee kehitettyä jatkuvasti lisää kokeilemalla uusia asioita!

Häissä kuvatessa oma toiveeni on, että pystyn päivän mittaan tutustumaan ja ystävystymään mahdollisimman monen häävieraan kanssa. Asiakaspalveluammatissahan tässä ollaan ja vieraatkaan eivät yleensä vierasta kameraa niin paljoa, kun sen takana on "tuttu jamppa", joka heittää joskus hyviä ja joskus vähän huonompia vitsejä!

-Antti